Aktuellt

Dagvårdsgrupper inbjuds till bokklubben B.O.B

By 11 april, 2018 No Comments

Luckan har i samarbete med Schildts & Söderströms och Förlaget startat en bokklubb för att sprida läsglädje och läsinspiration bland barn och familjer.

B.O.B (Böcker Och Bilder) är en robot som vill höra barns tankar och tips om olika böcker, och se barns teckningar och pyssel som är inspirerade av olika berättelser.

Från och med våren 2018 kan dagvårdsgrupper ta del av B.O.B:s bokkassar, som förutom böcker även innehåller tips på hur ni med gruppen kan diskutera, recensera och pyssla kring böckerna. Ni får låna kassen 4 veckor och efter lånetiden får ni lämna in en recension som er grupp har gjort på en av böckerna eller bilder på konstverk eller teckningar som ni gjort i samband med läsningen.

Ni kan reservera och hämta B.O.B:s bokkasse på Luckan i Åbo. Med i kassen finns böckerna

“Vildare, värre Smilodon” av Minna Lindeberg och Jenny Lucander

“Kurre Snobb och popcornen” av Sanna Tahvanainen och Lena Frölander-Ulf

“Sov nu, Vesta-Linnea” av Tove Appelgren

“Rassel prassel promenad – poesi bland barr och blad” av Hanna Lundström och Maija Hurme

 

Ta kontakt för att höra mer om B.O.B och för att reservera bokkassen, per telefon på 02 233 1986 eller e-post, abo(at)luckan.fi.

 

Som tips vill vi även nämna att det med kampanjkoden bob går att få 30% rabatt på alla Förlagets barn-och ungdomsböcker och med kampanjkoden Bob fås 30% rabatt på alla barnböcker som utkommit hos Schildts & Söderströms under de senaste två åren.

Leave a Reply