UNGDOMSAKADEMIN

Ungdomsakademin är Luckans informationstjänst för unga i åldern 13-29 år. Ungdomsakademin erbjuder handlednings- och rådgivningstjänster i frågor om t.ex. arbete, studier och fritid, och organiserar också informationskvällar och föreläsningar med teman som berör ungdomar. Mer info på ungdomsakademin.fi eller av vår ungdomsinformatör, 045 863 7373 eller [email protected]. Ungdomsakademin-verksamhet finns även på Luckanorterna Helsingfors, Borgå, Kyrkslätt, Raseborg och i Österbotten.

 

Ungdomsakademins program våren 2018

 

Jobba utomlands: to. 8.2 kl.16-17 på Luckan, Auragatan 1 B

Är du sugen på att prova jobba i ett annat land men osäker på de olika möjligheterna som finns?  Kom och bekanta dig med bl.a. Nordjobb, Röda Korset och Cultural Care Au Pair. Anmäl dig senast tisdagen den 6 februari via Ungdomsakademins kalender.

 

Ungas ekonomi & sparande: to. 22.3 kl.16-17 på Luckan, Auragatan 1 B

Känner du dig ovan att handskas med din egen ekonomi eller skulle du helt enkelt vilja veta mer om hur man kan tänka ekonomiskt i sin vardag och kanske t.o.m. lägga undan en liten summa varje månad och spara. Marthornas ekonomirådgivare Mia-Maja Wägar vägleder oss i vardagsekonomi och besparingsdjungeln. Anmäl dig senast tisdagen den 20 mars via Ungdomsakademins kalender.

 

Fair Sex-utbildning: to. 12.4 kl. 16-18 på Yrkeshögskolan Novia, Henriksgatan 7 sal 103

Fair Sex är ett material med vilket man vill motverka sexualiserat våld och främja positiva sexuella upplevelser. Fortbildningen riktar sig till personer som arbetar med unga. I fokus i materialet är kommunikation och lyhördhet som lyfts fram som verktyg för att undvika sexuella gråzoner eller övertramp. Metoden är utvecklad av Ålands fredsinstitut. Anmäl dig senast tisdagen den 10 april via Ungdomsakademins kalender.

 

Zero waste: to. 3.5 kl.16-17 på Luckan, Auragatan 1 B

Kan man leva utan plast, och hur kan du byta ut mindre miljövänliga produkter till mer miljövänliga produkter i din vardag? Om det här och mycket mer diskuterar bloggare och inspiratör Julia Degerth, som själv valt att leva enligt Zero waste-principen. Anmäl dig senast tisdagen den 1 maj via Ungdomsakademins kalender.

Övriga tjänster

Handledning och rådgivning

Hos oss får du individuell handledning i frågor som berör t.ex. studier, jobb eller fritid. Hör av dig per telefon eller e-post så bokar vi en tid då vi kan träffas.

Fråga?

På webbtjänsten Fråga? kan du anonymt lämna en fråga om precis vad som helst som du funderar på. Din fråga besvaras av Ungdomsakademins ungdomsinformatörer eller sakkunniga från medverkande kommuner, städer och organisationer. Din fråga besvaras inom en vecka och svaret publiceras på nätet.

fråga-logo

Sluta Panta

Sluta Panta är en nationell onlinetjänst på nätet där unga kan samtala med professionella handledare om relationer, hälsa, framtid eller annat som är aktuellt i deras liv. Chatten är öppen måndagar, tisdagar och fredagar kl. 19 – 22!

sp-logo