Servicebyrån för lokaltrafiken finns belägen i centrum på Auragatan 5. Här får man information om busstidtabeller och det finns också möjlighet att köpa olika värdekort. I Stockmann och i Sokos Wiklund är det möjligt att köpa, eller ladda, en del av korten. För mera information om tidtabeller och biljettyper, se sidan för Åbos regiontrafik, Föli www.foli.fi. Via Fölis hemsida går det även att ladda pengar på resekort och där finns även instruktioner för hur du handlar en mobilbiljett.

Matkahuolto hittas på busstationen på Aningaisgatan 20. På www.matkahuolto.fi hittas ytterligare information.

I Åbo finns två järnvägsstationerHuvudtågstationen hittas på adressen Bangårdsgatan 37 och Kuppis tågstation hittas på adressen Joukahainengatan 6. För mera information, se www.vr.fi.


Från Åbo hamn går det dagligen passagerarbåtar, bl.a. Viking Line och TallinkSilja, över till Sverige. Fraktfartyg trafikerar dessutom till Tyskland, England, Norge, Danmark, m.fl. För mera information om hamnen, gå in på www.port.turku.fi.


Åbo flygstation finns på Flygstationsvägen 150. På hemsidan hittas information om vilka flygbolag som flyger från Åbo, däribland Finnair och AirBaltic, samt om flygförbindelser och tidtabeller, se www.finavia.fi.