Vad göra i Åbo?

 

Åbo stadsbibliotek hittas mitt i centrum på Slottsgatan 2. Här kan du utöver böcker också låna motionsredskap, musik och mycket mera. Huvudbiblioteket upprätthåller flera filialer och också en bokbuss. För mera information, gå in på www.turku.fi/bibliotek.

Åbo svenska arbetarinstitut (Arbis) erbjuder ett stort urval kurser som går kvällstid och under veckoslut. I kursutbudet finns allt mellan gymnastik, kriminologi och navigation. Arbis besöksadress är Kaskisgatan 5 och på nätet hittas Arbis via www.aboarbis.fi.


Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och yrkeshögskolan Novia erbjuder öppen universitets- och yrkeshögskoleutbildning samt fortbildnings- och specialiseringskurser. För närmare information, se www.cll.fi.

I Åbo finns det ett flertal svenskspråkiga föreningar som erbjuder diverse fritidsprogram. Från Luckan på Auragatan 1 B kan du få mera information om utbudet och kontaktuppgifter!


Åbo stad erbjuder en hel del motionsverksamhet. För närmare information, gå in på www.turku.fi/motion. Dessutom har staden en skild motionsansvarig för svenskspråkiga. Kontaktuppgifter till Idrottscentralen hittas på www.turku.fi.Åbo är en stad där man lätt kan ta sig fram med cykel (med undantag för kärncentrum). Cyklar går att hyra från bl.a. Turku Touring på Auragatan 4. Stadsbiblioteket på Slottsgatan 2 har också några cyklar som de lånar ut sommartid, men då krävs lånekort till biblioteket.


Åbo är Finlands restaurangtätaste stad och det finns ett brett urval restauranger i staden. På webbplatsen eat.fi/turku finns en mängd restauranger utprickade på kartan med bedömning om maten, servicen och erfarenheten på en skala från 1 till 5.